Team Danmark
På Frederiksborg Gymnasium og HF har vi fået status af Team Danmark Uddannelsespartner.
Det betyder, at vi kan tilbyde unge eliteidrætsudøvere en 3- eller 4-årig studentereksamen på vilkår, så eleven samtidig har mulighed for at træne sin idræt, deltage i stævner etc. Du kan læse mere i informationspjecen og interviewet med to Team Danmark elever herunder.
I praksis betyder det at:
- Skolen støtter op, når eliteidrætsudøvere skal til stævner/konkurrencer i eller uden for landets grænser.
- Skolen har en Team Danmark-koordinator, Sune Juhl Sigsgaard, som også er studievejleder. Team Danmark-koordinatoren fungerer som bindeled mellem klubber/forbund og skolen og hjælper eleven med de udfordringer, der måtte melde sig i forbindelse med uddannelsen. Du kan kontakte Sune på følgende mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 26 84 83 69
- Skolen tilrettelægger en fleksibel plan for aflevering af skriftlige opgaver.
- Skolen tilrettelægger en fleksibel eksamen for eleverne.
- Vi støtter op om Hillerødordningen, hvor eliteidrætsudøvere kan møde senere mandag og onsdag for at passe deres træning.
- Skolen udbyder særlige studieretninger til elever tilknyttet Team Danmark. Se nederst på denne side.
Vi søger således at hjælpe hvor det er nødvendigt, så man som eliteidrætselev har de optimale betingelser for at gennemføre sit uddannelsesforløb og sine eksamener, samtidig med at man kan passe sin træning.
Du kan se eller gense vores virtuelle orienteringsaften for eliteidrætselever fra januar 2021
Her kan I læse lidt om, hvordan to Team Danmark – elever, Stine Holm som spiller håndbold, og Anders Thor Lundberg som ror kajak, oplever at skulle passe både idrætten og skolen samtidig.
Hvor mange timer om ugen bruger I på jeres idræt?
Anders: Jeg træner 10-12 gange om ugen. Det kommer helt an på om jeg skal til konkurrencer eller andet, men alt i alt bliver det nok en 20 timer om ugen inklusiv transport frem og tilbage.
Stine: Jeg træner 1½ time 3 gange om ugen, og så har vi kampe i weekenden. Desuden har vi 2 styrkepas og 2 løbepas om ugen. Styrkepassene nok også på 1½ time og intervalløb af forskellig varighed
Har det været svært for jer at forene skole med sporten?
Anders: Jeg synes, det har været fint nok. Jeg blev først Team DK elev her i 2g. Første år der var det ikke så svært, der var ikke så mange opgaver. Det er mere i år hvor jeg gerne vil med til EM og sådan nogle ting og hvor man skal afsted på nogle ugentlige træningslejre, der kan der godt være meget arbejde.
Stine: Jeg synes ikke, at der har været nogle helt store problemer. Jeg er selvfølgelig gået glip af en del, men jeg synes, at jeg har haft et rigtigt godt samarbejde med min studievejleder, som har fortalt mine lærere, hvornår jeg var væk og med mine klassekammerater, som har taget noter til mig og sådan. Jeg synes ikke, at jeg er kommet meget bagud.
Og hvad med de skriftlige afleveringer?
Stine: Ja det har jeg også snakket med min studievejleder om. Vi er blevet enige om, at jeg ikke i så høj grad skal fokusere på de små daglige skriftlige afleveringer, men mere på de store skriftlige opgaver. Det, at man kan få længere tid til at skrive dem ved at snakke med sin lærer, det synes jeg er fint nok. Det kan godt blive lidt svært at nå alle sammen, men jeg har da afleveret alle de, jeg skulle.
Anders: Ja, jeg synes også det går godt nok. Man skal bare sætte sig selv i gang og være opmærksom på at prioritere og strukturere. Så det har ikke været det store problem endnu.
Stine: Man har godt kunnet mærke en forskel fra 1. til 2.g, men det skal nok gå.
De sociale aktiviteter i klassen. Kan I nå at deltage i dem?
Anders: Jeg deltager da i de sociale aktiviteter i klassen, men det er jo ikke altid, at man kan deltage eller drikke sammen med kammeraterne, hvis man skal op og til træning eller konkurrence.
Stine: Selvfølgelig er det da ærgerligt, at man ikke kan deltage i alle klassens arrangementer, men man bliver bare nødt til at tænke på f.eks. hvor meget man drikker. Og der er da en del arrangementer man ikke kan deltage i , men jeg synes at jeg snakker godt med kammeraterne i klassen. Jeg føler mig absolut som en del af klassen og ikke udenfor. Og mange af klassekammeraterne er også interesserede i at høre, hvad jeg laver.
Anders: Man får jo også rigtigt meget fra sin egen sportsgren. Jeg har rigtig rigtig mange kammerater fra kajak, som jeg synes er fede at være sammen med. Jeg har f.eks. lige været i Silkeborg, hvor vi havde det rigtigt sjovt, så man får altså lige så mange gode venner i sporten
Og de øvrige aktiviteter på skolen? Har I svært ved at nå at deltage i dem?
Stine: Sådan noget som Q, det ligger f.eks. på hverdagsaftener og inden for min træningstid, så der kan jeg ikke deltage, men de større arrangementer prøver jeg ad at komme til.
Anders: Dem er der jo ikke så mange af, og i hverdagen kan man jo ikke gå i seng kl.24, når man skal op at træne næste dag. Men jeg føler ikke at jeg går glip af noget.