Musiklivet på FGC4

Musiklivet på FG

På FGC4 er der et stærkt musikliv. Det mærkes både i den daglige undervisning, men også i den store musikalske og kreative aktivitet udenfor skoletiden. Den kommer bl.a. også til udtryk i den årlige musikweekend i efteråret, hvor elever og lærere spiller og synger sammen i tre dage. Nedenfor kan du læse om musik i undervisningen og musikalske tilbud udenfor undervisningen. Musiklivet på FG har også sin egen hjemmeside som du kan besøge ved at klikke her. 

 DSC 7532DSC 7961

 

Musik i undervisningen

FGC4 har hvert år to studieretningsklasser med musik på A-niveau og derudover mange valghold med musik. I de to videoer nedenfor kan du se musikvideoer fra 3.m og 3.k fra årgang 2021 som de har indspillet i undervisningen.

 

 

Musikalske tilbud udenfor undervisningen

Kor

Omkring 80 elever deltager hvert år i årets kor. Koret er åbent for alle elever, der har lyst til at synge og derfor er det ikke kun elever fra musikklasserne, der deltager, men elever på tværs af årgange, studieretninger, stx og hf. Koret optræder til efterårs- og forårskoncerter hvert år.

Musical

På FGC4 laves der musical i hvert skoleår i januar, hvor over 100 elever samles om at stable tre velbesøgte forestillinger på benene. Eleverne er engageret i alt fra manuskript til kor, skuespil, scenografi, instruktion, PR, lys/lys, sminke og Big Band.

Big band

Omkring 40 elever og lærere deltager hvert år i skolens big band, hvor det er muligt at være med uanset hvilken erfaring ma har med at spille på forhånd. Hvert år starter nye elever i bag bandet, hvor de lærer at spille et instrument. Udover musikerne er der sangere knyttet til bag bandet, der skiftevis synger kor og er solister.

 

Koncertkalender i løbet af skoleåret

  • Efterårskoncert. Hvert år i november afholder skolens musikelever og musiklærere en stort anlagt koncert, hvor eleverne i kor, bands, solo, grupper optræder med et meget blandet repertoire af såvel klassisk som rytmisk musik.
  • Brobygningskoncert. I forbindelse med efterårskoncerten drager musikeleverne på turné til Hillerøds folkeskoler. I forbindelse med turneen afholdes en brobygningskoncert for alle skolens elever ved et fællesarrangement
  • Forårskoncert. I foråret afslutter alle 1g/1hf musikhold deres C-niveau. I den forbindelse skal alle hold optræde for et eksternt publikum. Dette sker sammen med skolens øvrige kor og bands.
  • Musical. Hvert år i januar opfører over 100 elever en musical med tre velbesøgte forestillinger. Eleverne spiller skuespil, danser, synger solo eller i kor, spiller med i skolens big band eller er backstage som instruktører, PR-gruppe, lys-/lydfolk, sminkører, rekvisitører etc.
  • Koncerter i Q-regi. Q inviterer af og til bands eller solister til at komme og underholde til et Q-arrangement.
  • Sprogkoncerter Sprogholdene arrangerer i løbet af året koncerter for hhv. tysk-, fransk- og spansk-sprogholdene, hvor der spilles musik fra det pågældende land, og hvor eleverne selv deltager med sange på sproget.