Fag – Design (STX)

Design

Design omfatter både teori og praktisk arbejde med produktdesign, kommunikationsdesign og design af arkitektur og byplan. Du kommer til at arbejde med designproblemer og designprocesser, du får kendskab til konstruktioner og materialer, og du lærer om nyere stilhistorie og æstetiske principper.

 

…som valgfag

Du kan vælge design som frit valgfag på C-niveau.

 

C-niveau

Designfaget omfatter overordnede emner som produktdesign, kommunikationsdesign og design af vores omgivelser, fx arkitektur og byplanlægning.

Nogle af fagets nøgleord er form, funktion, kommunikation og identitet, æstetik og stilhistorie, der indgår i samspil med bl.a. miljø og samfund, teknologi og økonomi, innovation og branding.

Eleverne lærer at gennemføre en arbejdsproces samt at analysere og vurdere den designede omverden.

Et eksempel på en praktisk opgave kan være at udarbejde design af et siddemøbel til brug i en lufthavn eller et indkøbscenter. Undervejs i forløbet interviewer vi kunder på steder, hvor møblet skal kunne bruges, researcher på, hvad der i forvejen findes af denne type møbler, overvejer stil, udtryk, målgruppe, funktion, holdbarhed, rengøring, økonomi mm. Vi analyserer udvalgte møbler, læser om den nyere møbelhistorie og tegner skitser til nye møbler, der rentegnes eller bygges i model.

Eksamen

Eksamen er mundtlig. Før eksamen vælger eleven et emne, der danner baggrund for en præsentation, der både skal rumme analyser af professionelt design og egne praktiske arbejder.