Menu
Lectio

Elever fra Frederiksborg Gymnasium & HF spillede på plænen i Tivoli

Søndag den 1. maj spillede Frederiksborg Gymnasiums Big Band på Plænen i Tivoli. Big bandet består af musikalske elever og lærere, der både er erfarne og nybegyndere, når de starter i big bandet. Big bandet fik selskab af andre skoler, og spillede til stor fornøjelse for den gamle haves gæster.

Frederiksborg Gymnasiums Big Band har haft en turbulent tid de sidste to år, hvor Corona-nedlukningerne har budt på mange aflysninger og begrænsninger for at spille sammen i det 36 mand store orkester. Det fik de i høj grad kompenseret for søndag den 1. maj, hvor big bandet spillede på Plænen i Tivoli.

Tivoli ønsker med dagen ”Store big band-dag i Tivoli” at sætte fokus på big band-musikken, fordi den er en vigtig del af jazzens og Tivolis historie. Det gav mulighed for, at big bands på flere ungdomsuddannelser kunne mødes og høre hinanden spille, bl.a. deltog også et big band fra Sankt Annæ Gymnasium.

Det er særligt for big bandet på Frederiksborg Gymnasium & HF, at alle elever har mulighed for at indtræde i bandet, når de starter på skolen, uanset hvilke musikalske forudsætninger de måtte have på forhånd. Mange elever kan ikke spille et instrument, når de starter, men låner ét og lærer at spille på det. Det kunne for eksempel være en trompet, trombone eller saxofon. Andre elever har spillet i mange år, og i big bandet hjælpes de nye og de erfarne ad, så hver plads i big bandet er dobbeltbesat af en ny og en erfaren musiker. Udover musikerne har big bandet fem sangere, der skiftes til at være solister og synge kor.

I Tivoli spillede Frederiksborg Gymnasiums Big Band numre med forskellige temaer, blandt andet ”stærke kvinder” med numre af Anne Linnet og Caroline Henderson. Desuden spillede big bandet numre fra vinterens musical med storbyen i centrum, hvor bl.a. nummeret ”Diamonds are the Girls Best Friend” var på set listen. Numrene arrangeres af to af skolens musiklærere, nemlig Nicolai Glahder og Claus Hartvig.

Der er et stærkt sammenhold i big bandet, der hvert efterår er på musikweekend, hvor der øves i døgndrift. På musikweekenden øver skolens kor også, og til slut spiller de fælles koncerter på skolen.

Frederiksborg Gymnasium Big Band samledes igen allerede den 3. og 5. maj til forårskoncerter i skolens festsal.

 DSC 1825