Menu
Lectio

Kvittering og optagelsesbreve

Alle, der har søgt optagelse på Frederiksborg Gymnasium og HF som 1. prioritet efter sommerferien modtager fredag den 19. marts en kvittering i e-boks. Kvitteringen bekræfter, at vi har modtaget ansøgningen.

Brev om foreløbig optagelse sendes til e-boks torsdag den 29. april for alle 1. prioritetsansøgere. 

Brev til alle 1. prioritetsansøgere, der ikke kan reserveres en plads til sendes til e-boks torsdag den 29. april.

Brev om endelig optagelse på FG sendes til e-boks ultimo juni/primo juli 2021.

Har du spørgsmål, skal du skrive til Gitthe Bekker på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Optagelsesprøve

Brev om optagelsesprøve udsendes også i e-boks.

Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser er en centralt stillet skriftlig prøve i fagene: dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi. Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser ændres i år på baggrund af COVID-19, så opgaver i fysik/kemi tages ud af optagelsesprøven, mens opgaverne i fagene dansk, engelsk og matematik fastholdes. Samtidig justeres bestå-grænserne tilsvarende og prøvens varighed nedsættes fra fire til tre timer.

Optagelsesprøven forventes afholdt på følgende datoer i 2021:

  • onsdag den 28. april
  • fredag den 18. juni
  • mandag den 28. juni
  • tirsdag den 3. august

Optagelsesprøven den 28. april kan kun benyttes af ansøgere, hvor det inden prøveafholdelsestidspunktet kan afgøres, at ansøgeren ikke har retskrav på optagelse. Det drejer sig særligt om ansøgere fra prøvefrie 9. klasser, ansøgere der ikke har fulgt 2. fremmedsprogsundervisning og ansøgere der enten går i prøvefri 10. klasse eller ikke længere går i grundskolen og som samtidig ikke opfyldte retskravet for optagelse, da de afsluttede 9. klasse.

Klik her for at se eksempler på optagelsesprøven på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.