Menu
Lectio

Kvittering og optagelsesbreve

Brev om reservation af plads sendes til e-boks inden den 1. juni for de 1. prioritetsansøgere, der får reserveret en plads. 

Brev om endelig optagelse på FG er sendes til e-boks senest den 30. juni 2023.

Har du spørgsmål, skal du skrive til Gitthe Bekker på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Generelt om optagelsesprøven

Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser er en centralt stillet skriftlig prøve i fagene: dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi.  Prøven varer i 4 timer.

Der afholdes optagelsesprøver til de gymnasiale uddannelser på følgende datoer i 2022:

  • onsdag den 26. april
  • fredag den 9. juni
  • mandag den 26. juni
  • torsdag den 3. august
  • torsdag den 24. august

Optagelsesprøven den 26. april kan kun benyttes af ansøgere, hvor det inden prøveafholdelsestidspunktet kan afgøres, at ansøgeren ikke har retskrav på optagelse.

Det drejer sig særligt om ansøgere fra:

  • prøvefrie 9. klasser
  • ansøgere der ikke har fulgt 2. fremmedsprogsundervisning
  • ansøgere der enten går i prøvefri 10. klasse eller
  • ansøgere der ikke længere går i grundskolen og som samtidig ikke opfyldte retskravet for optagelse, da de afsluttede 9. klasse (retskravet gælder i 2 år).

Optagelsesprøven den 24. august er primært målrettet de ansøgere, der efter skolestart fortryder andet uddannelsesvalg fx en erhvervsuddannelse, 10. klasse eller som ikke er påbegyndt en uddannelse efter 9. klasse, og som ønsker at starte på en gymnasiel uddannelse. Ansøgere, der allerede er optaget på en gymnasiel uddannelse, og som ønsker at skifte til en anden gymnasiel uddannelse efter skolestart, kan gøre dette frem til afslutningen af grundforløbet uden at skulle aflægge optagelsesprøve, så længe betingelserne for optagelse på den pågældende gymnasiale uddannelse er opfyldt. 

Du kan gå ind på ministeriets hjemmeside via dette link:

https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/adgang-og-optagelse/optagelsesproeven

Der kan du se eksempler på tidligere optagelsesprøver.

Har du spørgsmål, skal du skrive til Gitthe Bekker på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..