Menu
Lectio

Frivillige projekter

På Frederiksborg Gymnasium er der mulighed for at deltage i mange forskellige frivillige projekter og aktiviteter. Der kan både være tale om frivillig undervisning, elevstyrede aktiviteter og klubber eller talentprogrammer, hvoraf en del kræver en indtstilling fra en eller flere af dine lærere. Se også under menuen "Kommende elever", hvor både talentprogrammer og frivillige aktiviteter er beskrevet.

 

Projekt frivillig

Projekt frivillig er et nyt landsdækkende initiativ, som giver dig mulighed for at deltage i et spændende forløb med frivilligt arbejde i (minimum) 20 timer. Det kan fx være som fodboldtræner, lektiehjælp for velgørende organisationer, webredaktør for lokale foreninger, dekoratør i den lokale Røde Kors butik.

Mulighederne er mange og kun du og din arbejdsgiver som frivillig sætter grænser. Du får et bevis for din indsats, som du kan vedlægge eksamensbeviset.

Hvorfor Projekt Frivillig

Der er mange grunde til, at man kan vælge at give et bidrag gennem frivilligt arbejde. Den mest oplagte er selvfølgelig, at man kommer til at gøre en forskel for andre mennesker, når man vælger at lægge en del af sin fritid i frivilligt arbejde. Måske gør du det allerede? I så fald giver projekt frivillig dig mulighed at få papir på din indsats. Desuden kan projekt frivillig give dig muligheden for at udnytte nogle af dine mange kompetencer i en ny sammenhæng, fx kan en genbrugsforretning måske have gavn af netop din sans for stil, og den lokale bingoklubs hjemmeside have gavn af netop din viden og erfaring med it. Projekt frivillig kan også give dig mulighed for at udforske områder, der interesserer dig, fx gennem at blive frivillig i et krisecenter, træner i en sportsklub eller frivillig i forbindelse med koncerter.

Hvordan Projekt Frivillig

Når du beslutter dig for at være med i projekt frivillig, skal du først og fremmest finde ud af, hvor du kan og har lyst til at gøre en indsats. Det kan gøres på flere måder: Måske er du allerede involveret i en organisation, som du ønsker at arbejde for? Måske har du hørt om en organisation, som du godt kunne tænke dig at arbejde frivilligt for? Måske har du fundet et frivilligjob på nettet, som du godt kunne tænke dig?

Mulighederne er mange som frivillig.

Hvem ved, hvor den erfaring, du kan samle her, kan føre dig hen på lang sigt? Projekt frivillig kan give dig erfaring inden for områder, du måske overvejer i studie- eller jobmæssig sammenhæng og således give dig relevant indhold til dit CV og/eller din ansøgning til drømmestudiet.

Her er et par links til organisationer som kan hjælpe:

Hvis du allerede har en kontakt til organisationen, er du godt på vej. Snak med organisationen om, hvad et eventuelt frivilligjob kunne bestå af og udfyld en kontrakt.

Hvis du har kig på en organisation, som interesserer dig, så tag kontakt til denne. Det kan være en god ide at have et forslag til, hvad dit arbejde for organisationen kunne bestå i. Når I er blevet enige, skrives en kontrakt med organisationen. Endelig findes der forskellige jobbaser over frivilligjob, hvor organisationerne løbende opslår stillinger. Er du interesseret i et af disse, skriver du en ansøgning til organisationen (kan gøres elektronisk). Også her udfyldes en kontrakt, når I er blevet enige om vilkår og rammer.

Kontakt

Frivilligcenter Hillerød
Centerleder: Anette Nielsen
Kulturværkstedet, Fredensvej 12C, 3400 Hillerød

tel.: 48 24 19 07
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.frivilligcenter-hillerod.dk/

Regional Center Hovedstaden Nord
Koordinator: Charlotte Lykke
Frivilligcenter & Selvhjælp
Rudersdal Skovgærdet 4, 2840 Holte

tel.: 45 89 00 56
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.frivilligcentret.dk/

sanne hansen
Sanne Hansen

Frivillighedsvejleder på skolen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Nyhedsbreve Ideer til projekter Humor mod Aids

 

Eliteunge

Hillerød kommunes elite-unge-ordning giver dig mulighed for at dyrke idræt på eliteniveau, samtidig med at du passer din skolegang.