Menu

Kulturfag

(historie, religion, samfundsfag)

Skal dødsstraffen genindføres? Gider vi demokratiet? Skal tørklæder forbydes? Spørgsmål som disse inddrager på én gang religiøse, politiske og historiske forhold. I det hele taget kan den verden, vi færdes i, se ud til at være fuld af værdier, traditioner og tendenser, som peger i hver sin retning. Det er derfor langt fra let at finde ud af, hvem man selv er, og hvor man vil hen.

 

...som obligatorisk fag

I kulturfag, som læses i både 1. og 2.hf, indgår historie på B-niveau og religion og samfundsfag på C-niveau. Både religion og samfundsfag kan i 2.hf vælges på B-niveau.

 

Historie B-niveau / religion C-niveau / samfundsfag C-niveau

Kulturfagets vigtigste formål er at udvikle din forståelse af verden og dig selv. Fagene historie, samfundsfag og religion beskæftiger sig hver med sit område af tilværelsen. I perioder vil fagene arbejde hver for sig, mens de i andre perioder arbejder sammen om fælles projekter. Fagene vil ruste dig til selv at indsamle materiale, bearbejde det og tage kritisk stilling, og ekskursioner vil indgå i undervisningen. Du vil lære at argumentere på et fagligt grundlag, og du vil lære at fremstille dine resultater på en enkel og overskuelig måde.

Fagene kan f.eks. arbejde sammen om emner som:

  • Religiøse og politiske forestillinger om det gode samfund.
  • Muligheder og konflikter i et afgrænset område som f.eks. Nørrebro.
  • Opvækst og identitetsdannelse før og nu.
  • Globalisering og kulturmøder.

Eksamen

Kulturfaget afsluttes med en mundtlig eksamen.