Nyheder

Besøg fra Vietnam

Vietnamesiske gæster på Frederiksborg Gymnasium og HF

 

I de forgangne ni dage har elever fra Hanoi været på udveksling på Frederiksborg Gymnasium og HF. Eleverne har været længe ventet, da det sidste besøg var før Corona-tiden.

I disse dage er der 21 vietnamesiske elever på udveksling på Frederiksborg Gymnasium og HF fra Nguyen Tat Thanh Lower and Upper Secondary School (NTT) i Hanoi i Hanoi, Vietnam. Det er første gang i fem år, at NTT gæster Hillerød, så de er blevet modtaget med stor begejstring af både lærere, ledelse og elever.

De 21 elever rejser sammen med en lærer og vicerektor fra NTT. Eleverne er indkvarteret privat hos danske elever. Centralt for udvekslingen er det kulturelle, hvor både danske og vietnamesiske elever med stort engagement fortæller hinanden om kulturelle skikke, skolesystemer og meget andet.

Sightseeing, bæredygtighed og musik

Selve programmet har budt på en tur til Frederiksborg Slot, sightseeing i København, opgaver om FN’s verdensmål i Zoologisk have og besøg på Experimentarium, hvor de fik lejlighed til at se den danske astronaut Andreas Mogensen. De vietnamesiske elever har desuden arbejdet med bæredygtighed i plastiklaboratoriet på Frederiksborg Gymnasium og HF. Der lærte de om genbrug og genanvendelse af forskellige typer plastik. De fik også mulighed for selv at skabe smykker, kopper og linealer ud af genanvendt plastik. De vietnamesiske elever har desuden optrådt med vietnamesisk musik til både morgensamling og skolens forårskoncert til stor begejstring.

Udveksling og indsamling

Udvekslingsaftalen med NTT, Hanoi går tilbage til 2019. Elever og lærere på Frederiksborg Gymnasium og HF har været i Hanoi fire gang og rejser næste gang i efteråret 2024.

Udvekslingen hænger sammen med indsamlingen ”Giv en hånd til Hanoi” på Frederiksborg Gymnasium og HF, hvor elever donerer lønnen fra én dags arbejde til at renovere skoler for mindre børn i det nordlige Vietnam. Det er således ikke partnerskolen NTT i Hanoi, der samles ind til, men under besøget i Vietnam er en fast del af programmet, at de danske elever og lærere besøger de renoverede skoler i nærheden af Sa Pa. Senest besøgte de i efteråret 2023 skolen Ban Pho, der er ved at blive renoveret for indsamlingen i 2022, hvor eleverne samlede 380.000kr. ind.

Udvekslingen er støttet af Globus, puljen for globalt engagement, uddannelse og samarbejde.

Seneste nyheder